Press

 
WP_20180609_10_20_50_Pro.jpg

Jačanje prakse obrazovanja u BiH – uvođenje dualnog sistema

09.06.2018

Danas je u sjedištu ASA Prevent grupacije održan dan otvorenih vrata sa ciljem prezentacije poslovnih porcesa ove kompanije. Danu otvorenih vrata je prisustvovalo više od 120 učenika osnovnih i srednjih škola sa područja Kantona Sarajevo.

Uposlenici Grupacije su prisutnim učenicima predstavili rad Grupacije. Kroz veoma detaljnu prezentaciju učenicima je predstavljeno sve ono čime se Grupacija bavi sa fokusom na industrije u okviru kojih posluje. Naglašene su komparativne prednosti rada u jednoj takvoj kompaniji i mogućnosti koje pruža potencijalnim uposlenicima kroz svoju poslovnu mrežu. Učenici su rado govorili o tome šta bi voljeli da rade kada završe svoje školovanje, a kolege iz ASA Prevent grupacije su ih svojih savjetima i otvorenošću usmjeravale u onom smjeru koji za njih smatraju najkorisnijim. Neke od informacija koje su predstavljane dobile su posebnu pažnju i interes  učenika:

-          Komponente iz Prevent grupacije se nalaze u svakom trećem automobilu proizvedenom u Evropi

-          ASA grupacija stabilno raste već 22 godine

-          Zajedno, ove dvije grupacije su do sada zapošljavale u prosjeku po jednog radnika dnevno  i danas ASA Prevent porodica broji 7200 članova

 S obzriom na veliki interes mladih koji svakodnevno pokazuju za rad u okviru ASA Prevent grupacije, već u  narednom periodu bit će organizovani novi slični događaji.

Ovaj događaj je aktivnost projekta „Jačanje prakse obrazovanja u BiH – uvođenje dualnog sistema“ koji provode Prevent grupacija i Fondacija Hastor u okviru programa PrilikaPlus koji podržava Vlada Švicarske.